FRANSA OTURUM VE ÇALIŞMA İZNİ HAKKI TANIYOR...

Fransa oturum ve çalışma izni hakkı tanıyor...
Yeterlilik ve Yetenek Oturum İzni
 
Fransa'da 2009'da yürürlüğe giren "yeterlilik ve yetenekler oturum izni" hakkında Türkler yeterince bilgi sahibi olmadıklarından, henüz başvuru sayısı çok yetersizdir.
 
Bilindiği üzere, Fransa'da oturum izinleri beşinci yılın sonunda 10 yıllık uzun süreli oturum iznine dönüşmektedir. Bu izinden faydalanan başvuru sahipleri, aile birleşmesi kapsamında aileleri için de Fransa'da oturum izinleri verilecektir. 
 
Fransız Hükümeti, "yeteneği olan ve kendi kendine yeten" müteşebbislere ülkesinin kapılarını 1 ila 3 yıllığına açıyor.
 
-"kendi kendine yeten" ise, Fransa'ya yatırım için gelen iş sahiplerini kastetmektedir.
-"yeteneği olan" dan kasıt, diplomalı olması şartının arandığıdır.
 
Bu koşulları dolduran vatandaşlarımıza Fransa üç yıla kadar ikamet izni vermektedir.
 
Özgür Aşık
Paris Barosu Avukatı
İstanbul Barosu Avukatı




HABERLER