FRANSA'DA YATIRIM

Fransa'da yatırım
Fransa'da yatırım yapan Türklere 6 yıl oturum izni imkanı

Fransa'da 2009'da yürürlüğe giren "yeterlilik ve yetenekler oturum izni" hakkında Türkler yeterince bilgi sahibi olmadıklarından, henüz başvuru sayısı çok yetersizdir.
 
Bilindiği üzere, Fransa'da oturum izinleri beşinci yılın sonunda 10 yıllık uzun süreli oturum iznine dönüşmektedir. Bu izinden faydalanan başvuru sahipleri, aile birleşmesi kapsamında aileleri için de Fransa'da oturum izinleri verilecektir. 
 
Fransız Hükümeti, "yeteneği olan ve kendi kendine yeten" müteşebbislere ülkesinin kapılarını 1 ila 3 yıllığına açıyor.
 
-"kendi kendine yeten" ise, Fransa'ya yatırım için gelen iş sahiplerini kastetmektedir.
-"yeteneği olan" dan kasıt, diplomalı olması şartının arandığıdır.
 
Bu koşulları dolduran vatandaşlarımıza Fransa üç yıla kadar ikamet izni vermektedir. Bu izin yatırım devam etmesi durumunda doğrudan yenilecek, 6 yıllık oturum izni olacaktır.

Fransa'da 5 yıl ikamet eden bir Türk vatandaşı, Fransız vatandaşlığına hak kazanacaktır.
HABERLER